V. Konferenciánk

Test és Hatalom

„Minden olyan esetben hatalomról beszélünk, ha egy társadalmi kapcsolaton belül van rá esély, hogy valaki a saját akaratát az ellenszegülés ellenére is keresztülvigye, függetlenül attól, hogy min alapul ez az esély.” Max Weber

A hatalom egyenlőtlenséget hoz létre a közösségen belül, hiszen az embereket a hatalom birtokosaira, és a hatalommal nem rendelkező és annak kiszolgáltatott személyekre tagolja. Első és legmeghatározóbb közösségünk közvetlen családunk, ahol az egyenlőtlenségből fakadó kiszolgáltatottsággal elsőként találkozhatunk.

A hatalom természete kettős: a hatalmon lévő, miközben a hatalmát a saját érdekében gyakorolja, a hatalomnak kiszolgáltatottak érdekeit is szolgálhatja. A hatalom eredetét tekintve az állatvilágból származik, ahol ez a kettős természet világosan megmutatkozik: a hatalom egyenlő az irányítás és elosztás jogával.

Testünkbe beíródnak,  testünkben leképeződnek hatalmi viszonyaink, hatalmi viszonyrendszerünk. Testtartásunk, mozdulataink, tekintetünk, arckifejezésünk, szavaink, hanglejtésünk, tüneteink, betegségeink hordozzák személyes és társadalmi történeteinket.

V. konferenciánkon ezt a témát járjuk körül a sejtszinttől a kollektív szintig.

A program megtekinthető itt, klikkelj a képre!

Test és hatalom program (1)-2jav

 

Regisztráció a konferenciára, klikk ide!

A konferencián való részvétel egyesületi tagoknak 13.000.-,

nem egyesületi tagoknak 16.000.-.

Helyszín: Harmónia Palota Rendezvényközpont, Budapest, Múzeum u. 9, 1088

A konferencia 6 kreditpontot jelent egészségügyi szakdolgozók, klinikai szakpszichológusok, orvosok számára.